Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen over bestellen, betalen, verzending en garantie.

BESTELLEN
Wat gebeurt er nadat ik heb besteld?

Nadat de bevestiging van jouw betaling binnen is, word jouw zending voorbereid. Deze zal zorgvuldig ingepakt worden en klaargemaakt voor verzending.

Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?

Binnen maximaal 1 uur na je bestelling krijg je een bevestigingsmail binnen met hierin een overzicht van jouw bestelling. Zie je iets wat niet klopt? Neem dan z.s.m. contact met ons op via bestellingen@noyai.nl

Heb je geen bevestiging ontvangen na een uur? En deze staat ook niet in je spam? Dan is je bestelling niet gelukt. Plaats dan opnieuw je bestelling. Is er toch geld afgeschreven? Geen zorgen, wij storten het z.s.m. terug.

VERZENDING & LEVERING
Hoe lang duurt de levering van mijn bestelling?

Plaats jij je bestelling voor 13:00 op werkdagen, dan word je pakket dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 13:00 worden de volgende werkdag verzonden. Wij verzenden onze pakketten met PostNL dhl myparcel. De verzendtijd is gemiddeld 2 dagen.

Welke bezorgopties kan ik kiezen?

Je kan kiezen tussen de volgende opties:
- Verzending via post
- Afhalen bij diverse The Sunflower zonnestudio’s.
Vind hier de dichtstbijzijnde locatie

Heeft Noyai ook fysieke winkels?

Noyai heeft geen fysieke winkel, echter zijn onze producten verkrijgbaar bij diverse locaties van The Sunflower zonnestudios in en rondom de randstad. Vind hier de dichtstbijzijnde locatie

Kan ik mijn bestelling volgen via track & trace?

Je krijgt na de verzending van je pakket een mail met hierin jouw track en trace code. Hiermee kan je jouw pakket volgen.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij een bestelbedrag vanaf €50,- word je zending gratis verzonden. Is jouw bestelling onder de € 50,- dan komen er verzendkosten bij van €6,95.

Bij het afhalen van je bestelling bij 1 van onze locaties, rekenen wij geen verzendkosten.

GARANTIE & RETOURNEREN
Kan ik mijn producten retourneren?

Vanuit hygiënisch oogpunt kunnen de cosmeticaproducten alleen geretourneerd worden als het product ongeopend en met de originele seal teruggestuurd worden. Het retourformulier vindt u via deze link.

Hoe kan ik een klacht melden?

U kunt uw klacht via de mail naar ons insturen via klacht@noyai.nl Wij nemen uw klacht binnen 48 uur in behandeling

Hoelang heb ik garantie?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.
Je hebt recht op een deugdelijk en bruikbaar product gedurende de verwachte levensduur van het product na aanschaf. Je kunt ervan uitgaan dat je bij Noyaï een deugdelijk product koopt.
Het is desondanks mogelijk, dat zich een probleem voordoet met het door je aangeschafte product. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Wij hebben wel het antwoord. Stuur een e-mail en we helpen je graag verder!